|

Μπάχαλο με την Επίγεια Ψηφιακή



Σύμφωνα με το digitaltvinfo τα νέα σχετικά με τις εξελίξεις στην επίγεια ψηφιακή δεν είναι και τόσο καλά καθώς η ψηφιακή μετάβαση στην Κρήτη αναβάλλεται επ αόριστον κάτι που έρχεται σε πλήρης αντιδιαστολή με την απόφαση για switch off των αναλογικών καναλιών στον Υμηττό στις 6 Ιουλίου 2012.

Μάλιστα δεν έφτανε αυτό αλλά οι πληροφορίες θέλουν να ακολουθήσει αντίστοιχο αναλογικό switch off και στον Χορτιάτη της Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο του 2012 .

Η ΕΡΤ τώρα, έχει σοβαρές αντιρρήσεις για το πρώιμο switch off του Υμηττού καθώς το καλοκαίρι προβλέπεται να μεταδώσει το Euro 2012 και τους Ολυμπιακούς αγώνες και θέλει να έχει το μέγιστο της ακροαματικότητας κάτι που στην προκειμένη περίπτωση δεν θα συμβεί καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν έχουν προμηθευτεί ψηφιακούς αποκωδικοποιητές ή δεν έχουν στρέψει τις κεραίες τους στην αντίστοιχη κατεύθυνση .

Παρότι λοιπόν θα καταβληθούν προσπάθειες για να επιτευχθεί το πλήρες αναλογικό switch off της χώρας στα τέλη Ιουνίου του 2013 οι περισσότεροι εκτιμούν ότι αυτό είναι πλέον πρακτικά αδύνατο να συμβεί.

Ως εκ τούτου και επειδή το σημαντικότερο είναι να απελευθερωθούν οι συχνότητες 61-67 UHF με στόχο να πωληθούν από το κράτος στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ως «ψηφιακό μέρισμα» και να υπάρξουν το νωρίτερο κρατικά έσοδα που επιτάσσονται από το μνημόνιο2, η βασική στόχευση θα είναι μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 2013 να μην υφίσταται πλέον καμία αναλογική εκπομπή στις συχνότητες 61-67 UHF, είτε αυτό γίνει με switch off αναλογικών είτε με μετακινήσεις αναλογικών εκπομπών σε χαμηλότερες συχνότητες (στην επαρχία).

Σημειώνεται ότι οι ψηφιακές εκπομπές θα εκτείνονται μέχρι την συχνότητα 57 UHF, καθώς και οι συχνότητες 58,59,60 είναι δεσμευμένες και θα αποδοθούν στον στρατό για τις επικοινωνίες του!