|

[How To] Xperia Z τα Must Have της επόμενης ημέρας

Η πολυπόθητη αναζήτηση για την απόκτηση του επόμενου Android Phone μου έφτασε στο τέλος της, μετά από αρκετό καιρό και πολλές αμφιταλαντεύσεις.

Η επιλογή ήταν δύσκολη έτσι μεταξύ των τριών επεξεργαστικών τεράτων Samsung S4, ΗΤC One και Xperia Z προτίμησα το τελευταίο τόσο λόγω της αισθητικής του όσο και επειδή το Χperia Z έχει:
1. Unlocked Bootloader
2. Custom roms
3. AOSP από την CyanogenMod
4. Τεχνολογία ip57
5. Τον καλύτερο πομποδέκτη
6. Απίστευτο Design
7. Ποιότητα Κατασκευής.
8. Αντοχή στα υγρά και στην σκόνη
Με το μέγεθος της οθόνης είχα θέμα εδώ και καιρό και όπως γνωρίζετε ήμουν αρνητικός αλλά ήταν μια υποχώρηση που δεν μπορούσε να περιμένει άλλο, αν ήθελα τελικά να αγοράσω High End συσκευή .

Αυτό που με έχει εντυπωσιάσει εκτός από την δεδομένη ταχύτητα είναι η ποιότητα κατασκευής και το design του, όπου σε σε σχέση με το οβάλ σχήμα του Samsung S4 προτιμώ το τετραγωνισμένο Xperia Ζ ή το HTC Οne όπου όμως λίγο η τακτική της HTC να τριπλοκλειδώνει τον bootloader λίγο το γεγονός ότι καθυστερούσε να έρθει Ελλάδα… με έκανε να πάρω το Ζετάκι.

Η παραπάνω επιλογή όπως είναι φυσικό είναι τελείως υποκειμενική και είναι λογικό να μην συμφωνούν όλοι με αυτήν, για αυτό καλό είναι να μην αναλωθούμε σε λάθος σχόλια, vs, και λοιπούς funboys μους.

Έτσι και αλλιώς σκοπός αυτού του άρθρου είναι να δουν όσοι επιλέξουν το Χperia Z C6603, τον τρόπο που θα μπορέσουν να το απογειώσουν αμέσως μετά την απόκτησή του, χωρίς να αναλωθούν σε ατέρμονες αναζητήσεις.

Παρακάτω λοιπόν θα δούμε έναν γρήγορο οδηγό με το τι θα πρέπει να γνωρίζετε έτσι ώστε να πάρετε τον έλεγχο της συσκευής σας χωρίς να ξοδεύετε κάποιες ημέρες από την ζωή σας ψάχνοντας.

 

Τι είναι τα Sony bootmodes και πως μπαίνουμε σε αυτά μέσω key combinations:

 


Xperia-Z-root-guide

Τελευταία η Sony έχει δώσει στις νέες συσκευές της τρεις διαφορετικές επιλογές εκκίνησης.
Αυτά τα τρία bootmodes μπορείτε να τα δείτε όταν η συσκευή είναι κλειστεί (powered off) και είναι τα παρακάτω:

Normal – Η κλασσική εκκίνηση απλά πατάτε το power button και η συσκευή εκκινεί κανονικά

Flashmode – Χρησιμοποιείτε για να κάνουμε flash stock το OFFICIAL firmware και δηλώνετε με το ενδεικτικό Πράσινο LED (είναι κάτι αντίστοιχο με το DOWNLOAD/ODIN mode των Samsung Devices)

Για να μπούμε σε FLASHMODE από power OFF συσκευή πατάμε:
Volume Down + USB cable connected to PC -> FLASHMODE (GREEN LED will light up)

Fastboot – Αυτή είναι μια special mode, που δηλώνεται με το ενδεικτικό Μπλε LED, χρησιμοποιείται όταβ θέλουμε να κάνουμε flashαρισμα custom kernel, custom system ROM, και όταν θέλουμε να κάνουμε unlock το bootloader.

Για να μπούμε σε FASTBOOT από power OFF συσκευή πατάμε:
Volume Up + USB cable connected to PC -> FASTBOOT MODE (BLUE LED will light up)

 

Πως κάνω Reset

Αν για κάποιο λόγο θέλετε να κάνετε reset το Xperia Z σαν να βγάζατε την μπαταρία του αρκεί να πατήσετε ταυτόχρονα το Power και το Volume Up button οπως παρακάτω:

Volume Up + POWER (for 10 seconds) -> resets the battery, its like removing the battery and putting it back in [device will vibrate once]

Volume Up + POWER (for additional 5 seconds, total 15 seconds) -> will power off hard, device will power down [device will vibrate thrice]

 

Πως κάνουμε Root το Xperia Z

 

lock_android-288x300


Προϋποθέτει Windows PC με εγκατεστημένο το PC Companion το οποίο αναγνωρίζει και εγκαθιστά αυτόματα τους drivers του Xperia Z, επίσης να έχετε επιλέξει μέσα από τις Ρυθμίσεις–> Ασφάλεια να κάνει εγκατάσταση εφαρμογών από άγνωστες πηγές (τσεκαρισμένο)και φυσικά να έχετε μέσα από το Ρυθμίσεις–> Επιλογές για προγραμματιστές τον Εντοπισμό σφαλμάτων USB τσεκαρισμένο.

Πηγαίνετε εδώ κατεβάζετε την πιο πρόσφατη έκδοση, αποσυμπιέζετε το αρχείο που κατεβάσατε στον υπολογιστή σας και τρέχετε το αρχείο RunMe.bat ως Administrator, εκεί επιλέγεται την τρίτη επιλογή πατώντας 3 και ακολουθείτε τα βήματα του οδηγού στην συσκευή σας.

Tip1: Φροντίστε μέσα από τις Ρυθμίσεις –> Περισσότερα να έχετε ενεργοποιημένη την λειτουργία NFC, αναφέρθηκε στους XDA πως αν προσπαθήσεις να κάνεις root με ενεργοποιημένη την λειτουργία NFC τότε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας το NFC λειτουργεί κανονικά, ενώ αν προσπαθήσετε να το κάνετε με μη ενεργοποιημένη τη λειτουργία NFC τότε μετά το root δε θα λειτουργεί. Εναλλακτικά μπορείτε να σβήσετε ή να κάνετε rename το directory usf που βρίσκεται μέσα στο /data του root folder!

Τip2: Μην σβήσετε προς το παρόν καμιά εφαρμογή γιατί υπάρχει περίπτωση να μην μπορείτε να λάβετε Over the Air το επερχόμενο update του Android 4.2 .2.

 

Πως κάνω CWM recovery

 

u8652_cwm_main_ace2013-01-22_08-57-52


Προϋποθέτει Windows PC με εγκατεστημένο το PC Companion το οποίο αναγνωρίζει και εγκαθιστά αυτόματα τους drivers του Xperia Z, επίσης να έχετε επιλέξει μέσα από τις Ρυθμίσεις–> Ασφάλεια να κάνει εγκατάσταση εφαρμογών από άγνωστες πηγές (τσεκαρισμένο)και φυσικά να έχετε μέσα από το Ρυθμίσεις–> Επιλογές για προγραμματιστές τον Εντοπισμό σφαλμάτων USB τσεκαρισμένο.

Για να κάνετε CWM recovery έτσι ώστε να μπορείτε να κάνετε εγκατάσταση custom modes, ROM images κλπ αρκεί να πάτε εδώ και να κατέβασε το CWM recovery ( cwm-locked-bl-XZ) στο PC σας αφού το αποσυμπιέσετε, θα κάνετε:
Βoot την συσκευή σας μόνο αν την έχετε συνδέσει μέσω USB σε Windows PC με εγκατεστημένους drivers (γίνεται αυτόματα την πρώτη φορά που θα το συνδέσετε) .

Το PC Companion όπου θα πρέπει να είναι ανοικτό και να δει την συσκευή σας.

Τότε και μόνο τότε θα ανοίξετε με δικαιώματα Administrator το install.bat που βρίσκεται μέσα στο φάκελο cwm-locked-bl-XZ και θα ακολουθήσετε τις οδηγίες.

Για να δείτε ότι περάσατε το CWM με επιτυχία αρκεί να κάνετε τα παρακάτω
Εκκινείται την συσκευή μόλις σας ανάψει το logo της Sony, ταυτόχρονα θα δείτε να ανάβει και το πράσινο LED (FLASHMODE) εκείνη την στιγμή πατάτε το Volume Up ή το Volume Down και το led θα αλλάξει χρώμα σε ΜΩΒ όπου και θα μπει κανονικότατα σε recovery mode.

Αν κάποιοι έχουν να προσάψουν κάτι αρνητικό στο Xperia Z θα σταθούν τόσο στην γωνία θέασης αυτού όσο και την ποιότητα του ηχείου του όπου στις μετρήσεις έρχεται τελευταίο με μόλις 78 db απόδοση.

Παρακάτω θα δούμε κάποιες modes που διορθώνουν τα παραπάνω “προβλήματα” και επιβάλλεται να εγκαταστήσετε στο Xperia Ζ, εξου και ο λόγος που οι περισσότεροι από εμάς το κάναμε ROOT και CWM από την πρώτη ημέρα.



Πως κάνω ΤWRP Recovery (XZRecovery-1.0.apk)



Όσοι θεωρείτε το CWM ξεπερασμένο μπορείτε να περάσετε στη θέση του το πιο φρέσκο και παιχνιδιάρικο ΤWRP το οποίο κάνει ακριβώς ότι και το CWM αλλά ακόμα πιο εύκολα.


Συγκεκριμένα το ΤWRP είναι ένα custom recovery, πολύ εύκολο στην χρήση όπου τις σύνηθες εντολές τις δέχεται πλέον μέσω οθόνης αφής και όχι μέσω των πλήκτρων Volume και Power, φημίζεται για το πολύ καλό customization που διαθέτει καθώς το GUI του είναι fully XML και δέχεται πληθώρα θεμάτων.

Μπορείτε να το βρείτε στο παρακάτω link και όσοι έχετε περάσει ήδη  CWM  μπορείτε να το βάλετε μέσω αυτού κατά τον γνωστό τρόπο !


Εναλλακτικά μπορείτε να το εγκαταστήσετε (root) ακόμα πιο εύκολα μέσω apk εγκατάστασης με την χρήση του XZRecovery-1.0.apk

Για περισσότερα δείτε το σχετικό post της ομάδας στο ΧDΑ.

 

SoundMOD για καλύτερο Ήχο!! 

 

Screenshot_2013-04-09-21-25-05

Ανεπιφύλακτα όποιος θεωρεί ότι ο ήχος του SONY Z είναι χαμηλός πρέπει να το εγκαταστήσει.

Δεν έχετε λοιπόν παρά να το κατεβάσετε από το XDA και να το δοκιμάσετε. Για να το εγκαταστήσετε θα πρέπει να το έχετε κάνει την συσκευή σας ROOT και CWM όπου και αφού το αντιγράψετε στην εσωτερική SD της συσκευής bootarete σε recovery mode και να το κάνετε install.

Κάνετε επανεκκίνηση και μέσα από το Walkman –> Ρυθμίσεις θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο το Clear audio +

Για να δείτε ότι εγκαταστάθηκε σωστά δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε να ακούσετε έναν οποιοδήποτε ήχο η ποιότητα και η ένταση πλέον είναι εξαιρετική !!

 

PictureMOD για καλύτερη ποιότητα εικόνας και βέλτιστη γωνία θέασης

 

Screenshot_2013-04-09-21-24-33


Παρακάτω θα δούμε ένα ακόμα must have mod το οποίο αφορά την ποιότητα της εικόνας. Συγκεκριμένα μιλάμε για μια υλοποίηση της SONY όπου σας δίνει την δυνατότητα να ρυθμίσετε εσείς το white balance και συναντάται στοXperia ZL έτσι τα καλόπαιδα του XDA το έκαναν extract από την ROM του ZL και το έδωσαν σε εμάς για να το βάλουμε στο xperia Z.

Για την εγκατάστασή του θα κάνετε τα παρακάτω:

Το κατεβάζετε από εδώ, το ρίχνετε στην SD, κάνετε Reboot σε Recovery και το Flashαρετε κατά τον γνωστό τρόπο (install zip).

Για να δείτε ότι εγκαταστάθηκε σωστά δεν έχετε παρά να πάτε μέσα στις Ρυθμίσεις–> Οθόνη–>
Bravia Εngine 2έγινε deactivated
Φωτεινότητα ρυθμίστε την περίπου στο 75% (δεν έχει ένδειξη μετά το ΟΚ) με τσεκαρισμένο το προσαρμογή σε συνθήκες φωτισμού.
Ισορροπία Λευκού και να βάλετε τις παρακάτω τιμές:
Κορεσμός: 3,3 (εάν θέλετε ΒΕΛΤΙΣΤΗ γωνία θέασης )
ή
Κορεσμός: 9 (για πιο ζωντανά χρώματα)
Αντίστοιχα:
Απόχρωση: 210 (εάν θέλετε ΒΕΛΤΙΣΤΗ γωνία θέασης )
ή
Απόχρωση: 220 (για πιο ζωντανά χρώματα)


Απανωτά restarts κατά την εγκατάσταση zip install από recovery

Aν για κάποιο λόγο μετά από εγκατάσταση κάποιου mod (υπό την μορφή zip μέσω recovery) η συσκευή σας επανεκκινεί όπως πχ όταν πάτε με τον ES File explorer ως root να δείτε φακέλους (κάνει R/O > R/W στο /system) τότε θα πρέπει να κάνετε τα παρακάτω.

Aν έχετε στήσει SuperSU
1. Στήνετε TWRP (οπως παραπάνω)
2. Κάνετε Unroot μέσω windows PC (install.bat)
2. Μπαίνετε σε recovery και επιλέγετε να κάνετε root το κινητό μέσα από το μενού του TWRP

Αν έχετε στήσει Superuser μπορείτε να δοκιμάσετε και αυτό :
1)Βαζετε το ΤWRP recovery,
2)Καβετε unroot μεσα απο την Superuser app,
3)Κανετε απεγκατασταση οτι εχει να κανει με superuser (data+app).
4)Κανετε root (κατα τον κλασσικο τροπο μεσω windows pc) με SuperSU, restart,
5)Επιλέγετε το SuperSU ως εφαρμογη συστηματος μεσα απο τις επιλογες του root.

 

Τι είναι τα NFC Tags που έχει μέσα η συσκευασία 


Xperia-NFC1

Τα NFC Tags τα προγραμματίζεις να εκτελέσουν λειτουργίες υπό συνθήκες όπως πχ το άνοιγμα του Wi-Fi όταν μπαίνετε στο σπίτι σας ή η ενεργοποίηση του GPS και του Bluetooth όταν μπαίνετε στο αυτοκίνητό σας και ου το καθ’ εξής αρκεί φυσικά να περάσετε το τηλέφωνό σας πάνω από τα NFC Tags.

Ουσιαστικά σου δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις smart tags στα οποία ρυθμίζεις να ενεργοποιούν συγκεκριμένες λειτουργίες στο κινητό σου όταν περνάς την πίσω όψη του κινητού πάνω τους. Στη συσκευασία του Sole είχε 2 από την ίδια τη Sony.

Επίσης μπορείς να αλληλεπιδράς με άλλα κινητά που χρησιμοποιούν τεχνολογ α NFC. Για παράδειγμα μπορείτε να μεταφέρετε εφαρμογές που έχετε βρει στο Google play ΄΄μεταφέροντας΄΄ το link απλά ενώνοντας τις δύο συσκευές .

 

Υποστήριξη SMS με 160 χαρακτήρες

Όσοι για κάποιον λόγο δεν μπορείτε να στείλετε sms πάνω 70 ελληνικούς χαρακτήρες πάτε Ρυθμίσεις -->Ρυθμίσεις Αποστολής – Ενεργοποίηση υποστήριξης για τοπικές ρυθμίσεις (check) και στην συνέχεια Υποστηριζόμενες Γλώσσες -->Λειτουργία Ελληνικών sms.

 

Call Recorder

Για να έχουμε εγγραφή κλήσεων στο Xperia Z (rooted και unrooted devices) κατεβαζουμε το CallRecorder by SKVALEX από το Play Store
By default δεν δουλεύει στο Ζ για να σας δουλέψει θα πρέπει να πάτε στα settings του callrecorder και να κάνετε τα παρακάτω:

1) Under device select “Other”
2) Set Record Calls from “Standard Android Api”
3) Set Call recording format to: “WAV”
4) Go to Standard Android API preferences and in Audio source choose: “default”

 

Test για καμένα pixels Οθόνης

Δίνουμε στο phonepad τον παρακάτω συνδυασμό *#*#7378423#*#* και μετά πάμε Τest –> Display και ελέγχουμε για καμένα pixels στο μαύρο πλαίσιο.
Επίσης χωρίς να την έχω δοκιμάσει λέγεται ότι η παρακάτω εφαρμογή “ζωντανεύει” τα καμένα pixels, για περισσότερα μπορείτε να δείτε και εδώ.

 

Πως αλλάζω χρώμα και μέγεθος στα τρία βασικά πλήκτρα λειτουργίας

Για να αλλάξετε το χρώμα και το μέγεθος των βασικών πλήκτρων λειτουργίας στην κάτω μπάρα της συσκευής σας δεν έχετε παρά να δείτε τα παρακάτω links

 

IGO PRIMO στο XPERIA Z.


H ''καθαρή'' ανάλυση οθόνης αφού αφορέσουμε τα softkey είναι 1080x1776 οπότε και η γραμμή στο sys.txt είναι:
screen_xy="1280_800:1776x1080/1080x1766:fullscreen"

Ελληνικη εκδοση iGO ποστ #1055 http://www.navimania.gr/showthread.php?t=31001&page=106
Το τελευταιο skin doupas ειναι το v 3.8.Α ποστ #1066 http://www.navimania.gr/showthread.php?t=31001&page=107

Eπίσης δειτε ποστ #1074 και κάτω http://www.navimania.gr/showthread.php?p=338057#post338057

Για το igo στο myphone εδώ url http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=314557
και στο navimania http://www.navimania.gr/showthread.php?t=31001&page=108

 

Flash Player for Android 4.0

Download απο εδω http://helpx.adobe.com/flash-player/kb/archived-flash-player-versions.html

 

Sony Stock ROM 10.1.A.1.434

(Rooted, Deodexed & zipaligned stock  Flashable ROM)
Για όσους έβαλαν custom ROM , δεν έμειναν ευχαριστημένοι και θέλουν να γυρίσουν στην τελευταία stock ROM της SONY μπορούν να την κατεβάσουν από τα παρακάτω link:


Για περισσότερα εδώ

Λειτουργία ραδιοφώνου χωρίς τα ενσύρματα ακουστικά

Απλά κατεβάζουμε από εδώ το πρώτο αρχείο από τα τρία (JB version from XZ) και το κάνουμε αποσυμπίεση. Κρατάμε αντίγραφο ασφαλείας του αρχικού αρχείου Radio3.apk (σε περίπτωση που θέλουμε να το τοποθετήσουμε ξανά).
Κάνουμε αντιγραφή το αρχείο που προέκυψε από την αποσυμπίεση (το .apk) και με έναν explorer που υποστηρίζει πρόσβαση root πάμε στο system/app και το κάνουμε επικόλληση. Όταν μας ζητήσει να το κάνουμε αντικατάσταση πατάμε ναι και ρυθμίζουμε τα permissions του αρχείου σε rw-r-r.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Έχει παρατηρηθεί ότι εαν δοκιμάσετε την παραπάνω διαδικασία με τον ES File explorer (με root δικαιωματα) αντι της αντιγραφής να έχετε απανωτά restart κάθε φορά που θα προσπαθείτε να αντιγράψετε το αρχείο στο /system/app για αυτο καλό είναι είτε να δοκιμάσετε με έναν άλλο root file exlporer είτε ακόμα καλύτερα να κάνετε την αντιγραφή του Radio3.apk μέσα απο τον file manager του ΤWRP Recovery όπου και θα φροντίσετε να έχετε κανει απο πριν mount τοn φάκελο /system.

Είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε το ραδιόφωνο χωρίς ακουστικά. Δεν χρειάζεται επανεκκίνηση.

Έχω Linux και η συσκευή μου δεν αναγνωρίζεται τι κάνω;

O ευκολότερος τρόπος για να δείτε τα αρχεία της συσκευής σας στον υπολογιστή σας χωρίς να μπλέξετε με εγκαταστάσεις και make install (libusb-dev & gmtp) είναι να κατεβάσετε απο το Google Play την εφαρμογή Software Data Cable όπου με δυο κλικ έχετε access στα αρχεία σας μέσω WiFi. Εννοείται ότι είναι συμβατό τόσο με Windows όσο και Mac.

Αλλαγή του Λευκού φόντου σε Μαύρο των Μενού Κλήσεων, SMS και Επαφών (Xperia Team Dialer DARK Edition)





Όποιος θέλει μαύρο φόντο στον dialer του μενού κλήσεων και μηνυμάτων πάει στο XDA εδώ και κατεβάζει τα δύο αρχεία που θα βρει:
● SK-CZ Xperia Team Dialer DARK Edition XZ
● SK-CZ Xperia Team Conversations DARK Edition Multi XV, XT, XZ
Τα παραπάνω αρχεία τα περνάμε είτε με το CWM είτε με το TWPR

ΠΡΟΣΟΧΗ Πριν την επανεκκίνηση κάνουμε fix permissions


Αλλαγή του Λευκού φόντου σε Μαύρο των Μενού Κλήσεων, SMS και Επαφών (Xperia Team Dialer DARK Edition)

Όποιος θέλει μαύρο φόντο στον dialer του μενού κλήσεων και μηνυμάτων πάει στο XDA εδώ και κατεβάζει τα δύο αρχεία που θα βρει:
● SK-CZ Xperia Team Dialer DARK Edition XZ
● SK-CZ Xperia Team Conversations DARK Edition Multi XV, XT, XZ
Τα παραπάνω αρχεία τα περνάμε είτε με το CWM είτε με το TWPR

ΠΡΟΣΟΧΗ Πριν την επανεκκίνηση κάνουμε fix permissions

 
Stock browser (με Flash support) απο Sony (ported απο Xperia Z της Three mobile Αγγλιας)

Για οποιον θελει stock browser (με Flash support) και πινελιες απο Sony με μαυρες StatusBar και Navbar κάντε τα παρακατω:

1) Kάνουμε Rename σε *.bak απο το
/system/app τα:
"Browser.apk"
"BrowserProviderProxy.apk"

Σβηνουμε απο το "data/data/" τους φακελους:

"com.android.browser.provider"
"com.android.browser"

2) Τέλος κατεβάζουμε και περναμε στην συσκευή μας μεσα στο \system\app τα:
"ChromeBookmarksSyncAdapter.apk"
και
"Browser.apk"
και τους βάζουμε τα γνωστά πλέον permissions (rw-r-r)!
Τip: Αν χρησιμοποιείτε τον Solid File Explorer δεν χρειαζεται να δινεται δικαιωματα καθε φορα εσεις τα δίνει ο Solid μονος του !!!
Για να κάνουμε sync like chrome κάνουμε τα παρακάτω:

Παμε μεσα στα Settings -> Google Account
Επιλέγουμε το account που θελουμε να κανουμε sync
Κλικάρουμε πάνω στο checkbox τhw επιλογής Internet (ή browser) και ειμαστε ΟΚ!
Περισσοτερα εδω.

Αυτό ήταν ο Stock sony browser με bookmarks απο το desktop chrome σας είναι γεγονός !

Χρήση Landscape mode κατά την τοποθέτηση κ παραμονή της συσκευής στο Dock Station

Όσοι έχετε την βάση φόρτισης, θα έχετε διαπιστώσει το λάθος της sony να μην γυρνάει σε landscape mode την lockscreen κατα την τοποθετηση κ παραμονή της συσκευής στο παραπάνω dock.

Υπάρχει λύση, παμε με root στο \system και προσθέτουμε χωρις τα "" στο build.prop το εξής, στο τέλος όλων:
"lockscreen.rot_override=1" (αν δεν σας δουλέψει μπορείτε να δοκιμάσετε το 0)

Κανουμε restart
Μολις ενεργοποιήσαμε την περιστροφή οθονης κ στην lockscreen.
Επειδή όμως δεν φαίνονται όμορφα τα music controls και μπλέκεται το info με την ωρα
απλα αντικαθιστούμε το apk της lockscreen (system/app) με αυτο που την κάνει σωστή και με αυτόματη απόκρυψη στα music/camera widget.
ΠΡΟΣΟΧΗ Δεν ξεχνάμε να δώσουμε τα σωστα permissions, (rw-r-r) και να κάνουμε restart!!!

Για περισσότερα εδώ

Για καλυτερη ποιότητα ήχου ακουστικού συσκευής

Εαν ακούγεται σαν να τρίζει το ηχείο σας ή σαν να κανει παράσιτα
α. Παμε "Ρυθμίσεις">"Ρυθμίσεις Κλήσης"
Επιλεγμένο το "Εξάλειψη Θορύβου"
Αποεπιλεγμένο το "Ενίσχυση Φωνης Συνομιλητή"
"Ισοσταθμιστής">Εντονο

β. Παμε "Ρυθμίσεις">"Ρυθμισεις Ηχου"
και επιλεγουμε να ειναι ενεργά τα
Clearphase
xLoud
Τip: Kαλό είναι να έχετε περασμενο το Soundmod που είδαμε πιο πάνω


Ενεργοποίηση 3D Surround

Όσοι θέλετε να έχετε στο xperia Z 3D Surround κατεβάζετε την έκδοση 17 και μετά του SoundMOD που ειδατε στο βήμα 7 και την στήνετε όπως παραπάνω.
Μετά ανοίγετε το walkman πηγαίνετε στις ρυθμίσεις - βελτιώσεις ήχου - ρυθμίσεις και εκεί θα βρείτε ένα νέο μενού με την ονομασία S-Force front Surround 3D.

Τip: Σε περίπτωση που δεν σας εμφανίσει το παραπάνω μενού μπορείτε να πάτε στο /system /build.prop και με ένα file explorer να το ανοίξετε και να προσθέσετε στο τέλος του κειμένου την εξής εντολη:
ro.somc.sforce.supported=true

Moλις δειτε το μενου το τσεκάρετε και αυτο ήταν... μπορείτε πλέον να απολαύσετε 3D ήχο στο τηλέφωνο σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να σας ενεργοποιηθεί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ το 3D πρεπει να κοψετε το Clear Audio +... αν το επιλεξετε ενω εχετε κανει τις παραπανω ρυθμισεις απενεργοποιείται αυτοματα το 3D και πρεπει να πατε ξανα στις ρυθμισεις για να δειτε οτι ειναι απενεργοποιημενο..

Επίσης για καλυτερο ηχο επιβάλλεται να πατε μεσα στις ρυθμίσεις - βελτιώσεις ήχου - ρυθμίσεις -->Ηχος surround vpt και να επιλεξετε ενα απο τα προφιλ που εχει.. ετσι ωστε να κερδισετε σε ποιοτητα την ενταση που χασατε από την απενεργοποιηση του ClearAudio+


Λειτουργία Stamina με LED

MOD: SuperStaminaMode.apk

Όπως ξέρετε βάζοντας το τηλ μας σε λειτουργία Stamina mode σταματάει να δουλεύει η πρεοειδοποιητική ένδειξη led που μας δείχνει αν έχουμε χάσει κάποια κλήση η μην η email κτλ.*Το*λύσαμε και αυτό το θέμα, τα παιδιά του xda βρήκαν πώς θα λειτουργεί ακόμα και όταν το έχουμε σε stamina mode.

1. Κατεβάζετε από εδώ το βελτιωμένο SuperStamina.apk.
2. Πηγαίνετε στις ρυθμίσεις /Δχση ενέργειας και αν έχετε τσεκαρισμένες τις τρεις επιλογές για εξοικονόμηση ενέργειας απενεργοποιήστε της.
3. Γυρίστε την γλώσσα στα Αγγλικά (γιατί αλλιώς δεν θα το βρείτε) πηγαίνετε στις ρυθμίσεις /εφαρμογές /όλα και βρείτε την εφαρμογή Eco Mode controller και κάνετε εκκαθάριση των δεδομένων της εφαρμογής.
4. Πάρτε αντίγραφο με έναν file Manager που υποστηρίζει root απο το system /app την ορίτζιναλ εφαρμογή SuperStamina.apk (σε περίπτωση που δεν θέλετε άλλο την βελτιωμένη εκδοση)
5. Κάνετε αντιγραφή τώρα την βελτιωμένη έκδοση που έχω δώσει στο πιο πάνω link και με έναν file Manager που υποστηρίζει root πηγαίνετε στο system και κάνετε επικόλληση. Βάζετε τα σωστά permitions rw-r-r και κάνετε αποκοπή την εφαρμογή, βρίσκετε τον φάκελο /app τον Ανοίγετε και κάνετε επικόλληση, επιλέξτε αντικατάσταση της παλιάς με την καινούρια εφαρμογή.
6. Βγείτε από τον file Manager, επιλέξτε επανεκκίνηση στο τηλέφωνο σας. Έχει πλέον ενεργοποιηθει η λειτουργία του led ακόμη και όταν είστε σε stamina mode, που δεν λειτουργούσε πριν.


 Αν πειράξατε κάτι και πέφτει η μπαταριά σε δευτερόλεπτα..

Να ενημερωσω πως ετυχε μετα απο καποιες ψιλοαλλαγες που εκανα για το apk της lockscreen και καποια αλλα πειραματα, να φαει κολλημα το mediascanner service..

To κινητο ζεματαγε..!!! Και στη χρηση μπαταριας (απο ρυθμισεις) το "Mέσα" ειχε μεριδιο 89%!!! Η μπαταρια επεφτε σμπαραλια σε δευτερολεπτα...

Το εχω παθει παλαιοτερα και σε SGS2 και SGS3 οπως κ πολλοι αλλοι φιλοι. Ειναι καποιο bug που υπαρχει γενικοτερα στο android και καποιες φορες σκαλωνει και ψαχνει συνεχεια στο παρασκηνιο σαν να νομιζει οτι διαρκως προστιθενται αρχεια/sdcard κτλ.

H λυση απλη αρκει να εισαι root.

Βαζεις το "rescan media root" απο το google Play και απλα απενεργοποιεις το mediascanner service πατωντας το μοναδικο κουμπι που εχει η app.
Restart και ολα OK

Eye Candys - Themes - Launchers

Για όσους θέλετε να ξεφύγετε από το default θέμα του Xperia μπορείτε να δοκιμάσετε είτε τον Nova launcher είτε τον Apex launcher Pro από το Google Play είναι και οι δύο εξίσου καλοί και παραμετροποιήσιμοι .

Δωρεάν 50 GB χωρητικότητας στο BOX

Όσοι θέλετε δωρεάν 50GB αποθηκευτικό χώρο στο "σύννεφο" επωφεληθείτε από την συμφωνία της BOX με τη Sony.

Για περισσότερες λεπτομέρειες και το πως θα ενεργοποιησετε τα δωρεαν 50GB στο BOX μπορείτε να δείτε εδώ

MyXperia για να ξέρετε παντού και πάντα που είναι το κινητό σας

Αν ου μη γένοιτο χάσετε ή σας κλέψουν το Xperia σας με το MyXperia app μπορείτε να βρείτε την τοποθεσία του καθώς και να στείλετε μήνυμα με τηλέφωνο επικοινωνίας στον προσωρινό κάτοχό του. Αν αυτός δεν φιλοτιμηθεί να σας το δώσει μπορείτε τουλάχιστον να διαγράψετε τα ευαίσθητα δεδομένα σας.
Για περισσότερα και το πως αυτό λειτουργεί δείτε εδώ.

Πως εξαιρώ τα άσχετα αρχεία εικόνας και ήχου από το Album και το Walkman αντίστοιχα.

Αν δεν θελετε να σας εμφανιζονται συγκεκριμενα αρχεια media στις συλλογές σας εγκαταστήστε απο το play store το StudioKUMA .nomedia manager και απλά δηλώστε του το directory με τις εικόνες, τους ήχους που δεν θέλετε να βλέπετε.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Mόλις κάνετε τα παραπάνω πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις -->Εφαρμογες--> Όλα --> Media Storage., και επιλέξτε να clear data και clear cache . Στην επόμενη επανεκκίνηση τα αρχεία που δεν θέλατε δεν θα εμφανίζονται πλεον.

Αυτό ήταν ο πρώτος οδηγός επιβίωσης για κατόχους Χperia Z είναι γεγονός, ευχαριστώ όλους τους Xperia Z users τόσο του myphone.gr όσο και του XDA για την συμμετοχή και την αμέριστη βοήθεια.


enjoy