|

Samsung UE48j6300 LED TV Picture Settings



Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να απογειώσουμε την εικόνα της value for money Samsung UE48j6300 LED Curved TV.



Samsung UE48j6300 LED TV Picture Settings




Στο εις βάθος review του Avforums για την UE48J6300 μπορείτε να βρείτε τις κατ' εμέ βέλτιστες ρυθμίσεις εικόνας οι οποίες και περιγράφονται αναλυτικά στο παραπάνω video.
Προσωπικά τις μόνες αλλαγές που έκανα σε σχέση με το παραπάνω video ήταν στο Sharpness όπου αντί του 0 το έβαλα στο 45 και του Auto Motion Plus όπου αντί του OFF επέλεξα το Clear.

Προσοχή επειδή πολλοί δεν γνωρίζουν ότι η τεχνολογία LED αντιμετωπίζει διαφορετικά την απεικόνιση του μαύρου (φαινόμενο Clouding - Flashlighting) καλό είναι να ρίξουν μια ματιά στο αναλυτικότατο τεστ απεικόνισης με βάση μοντέλου κατασκευαστή.

Για να δοκιμάσετε τις νέες ρυθμίσεις της Samsung UE48j6300, συνιστούμε την απόλυτη εμπειρία θέασης 4Κ Full Ultra HD Videos (μέσω SmartΗub Youtube app).

Εναλλακτικά όσοι δεν μείνετε ευχαριστημένοι μπορείτε να δείτε τις ρυθμίσεις του Rtings που μπορεί να είναι για την Αμερικάνικη σειρά UNJ6300 αλλά "κουμπώνουν" μια χαρά και στην Ευρωπαϊκή UEJ6300.

Samsung UNJ6300 LED TV Calibration Settings


Από το τηλεκοντρόλ πατάμε Μenu επιλέγουμε Picture και πάμε να κάνουμε τις παρακάτω ρυθμίσεις σύμφωνα με τις εικόνες:




Αν νομίζετε ότι το Backlight στο 6 ειναι πολύ σκοτεινό μπορείτε να το αυξήσετε κατά προτίμηση (το έβαλα στο 11). Επίσης μπορείτε να "παίξετε" με την ευκρίνεια (την έβαλα στο 45 από το 0) , τον τόνο του χρώματος (προτίμησα το Θερμό1) και το auto motion plus να το βάλετε στην καθαρή εικόνα. 




Μόνο αν θέλετε να έχετε το Soap Opera Effect θα βάλετε το 'Auto Motion Plus' στο Clear.




Κλείστε στο Off το 'Dynamic Contrast' και στο White Balance πηγαίνετε  και βάλετε μία μία τις παρακάτω τιμές (προσοχή στο 10 Point αλλάζετε το Interval καθε φορά και δίνεται τις αντίστοιχες τιμές που αντιστοιχούν στην τιμή του %).




Πάμε στο Color Space επιλέγουμε Custom και αναλόγως του χρώματος που θα επιλέξουμε δίνουμε τις αντίστοιχες τιμές για το κάθε χρώμα:




Τέλος πηγαίνετε στις ρυθμίσεις και στο γενικά βάλτε τα παρακάτω με έμφαση στο Game Mode να είναι Off



Οι παραπάνω ρυθμίσεις μπορούν να καλύψουν όλη την σειρά j6300  ανεξαρτήτου εύρους γωνίας θέασης. Όπως και να έχει περιμένουμε να μας πείτε την γνώμη σας και τι επιλέξατε τελικά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα... καλές θεάσεις.

[via]