|

Η Microsoft απαγορεύει τα updates σε κατόχους Ryzen και Kaby Lake CPUs


Φαίνεται ότι η Microsoft ξεκίνησε να απαγορεύει τα updates σε κατόχους AMD Ryzen και Intel Kaby Lake CPUs, που τρέχουν παλαιότερες εκδόσεις Windows, συμπεριλαμβανομένων και των 7 και 8.1.

Χρήστες πλέον έρχονται αντιμέτωποι με το εξής μήνυμα λάθους: "Το PC σας έχει CPU που δεν υποστηρίζεται από αυτήν την έκδοση των Windows". Το μήνυμα αυτό εμφανίζεται όταν ο χρήστης επιχειρήσει να τρέξει το Windows Update, και οι σχετικές σελίδες υποστήριξης της Microsoft δίνουν σαν μοναδική λύση την αναβάθμιση σε Windows 10.

Οι σχετικές σελίδες υποστήριξης στη Microsoft λένε ότι τα Windows 10 είναι το "μοναδικό" λειτουργικό που υποστηρίζει συστήματα βασισμένα σε αυτούς τους επεξεργαστές. "Χρειάζεστε Windows 10 αν έχετε Kaby Lake ή νεότερο, και Bristol Ridge (εδώ συγκαταλέγονται και οι Ryzen) ή νεότερο, ή τον Qualcomm 8996, και θέλετε να λαμβάνετε αναβαθμίσεις για να παραμένετε ασφαλείς."

Δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει αυτό. Ήδη από τον Φεβρουάριο ξέραμε ότι η AMD δεν θα έβγαζε drivers για τους Ryzen για τα Windows 7, ενώ η υποστήριξη των Kaby Lake από τα παλαιότερα Windows έχει καταργηθεί από πέρσι. Υπενθυμίζουμε, ότι τα Windows 8.1 φτάνουν στο πέρας της ζωής τους του χρόνου, οπότε η άρση υποστήριξης και γι' αυτά φαίνεται κάπως τραβηγμένη, αν και δικαιολογείται από την προσπάθεια της Microsoft να σπρώξει κόσμο προς τα Windows 10.

[via]