|

Κάθε Μάρτιο και Σεπτέμβριο περιμένουμε νέα έκδοση των Windows 10


Από πέρυσι γνωρίζουμε ότι η Microsoft πρόκειται φέτος να διαθέσει δύο μεγάλες αναβαθμίσεις του λειτουργικού της συστήματος Windows 10.
Πρόσφατα, όπως είναι γνωστό, διατέθηκε η αναβάθμιση Creators Update ενώ μία ακόμη σημαντική και μεγάλης έκτασης αναβάθμιση περιμένουμε να διατεθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Πρόσφατα ωστόσο, η εταιρεία με έδρα το Redmond έκανε γνωστό πως σκοπεύει να καθιερώσει τις δύο μεγάλες αναβαθμίσεις του λειτουργικού της συστήματος σε ετήσια βάση (κάθε 6 μήνες, και πιο συγκεκριμένα κάθε Μάρτιο και Σεπτέμβριο). Η Microsoft επίσης έκανε γνωστό πως σκοπεύει να υποστηρίξει κάθε μεγάλο feature-release για 18 μήνες. Η ανακοίνωση τοποθετεί τα Windows 10 και Office 365 ProPlus στο ίδιο χρονοδιάγραμμα, κάτι που λογικά θα απλοποιήσει την υποστήριξη και θα βελτιώσει όποια ζητήματα συμβατότητας στο μέλλον.

Ο General Manager του τμήματος Windows Commercial Marketing της Microsoft, Bernardo Caldas επισήμανε σε ένα blog post ότι η εταιρεία προσπαθεί να βάλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τις “μεγάλης-έκτασης και οικονομικά ασύμφορες wipe-and-replace εγκαταστάσεις των Windows που διέθετε κάθε λίγα χρόνια”.

Η Microsoft δεν έχει δώσει όνομα στην επόμενη μεγάλη έκδοση των Windows, ωστόσο εδώ και καιρό κυκλοφορεί η ονομασία “Redstone 3”, με τους χρήστες του προγράμματος Windows Insider να έχουν ήδη στη διάθεση τους ορισμένα νέα χαρακτηριστικά όπως το “Windows Power Throttling” για τις εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο (σύμφωνα με την Microsoft, το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό μπορεί να μειώσει τη κατανάλωση του επεξεργαστή κατά 11%). Σύμφωνα επίσης με το The Verge, η ομάδα Windows 10 εργάζεται επίσης πάνω σε μία νέα έκδοση, με την ονομασία Project Neon, που περιλαμβάνει ορισμένες νέες αλλαγές στο design, όπως σε ένα επανασχεδιασμένο start menu και σε περισσότερες διαφάνειες.

[via]