|

Intel: Ασύμβατο το Windows 10 Creators Update


Χιλιάδες χρήστες υβριδικών φορητών υπολογιστών δεν μπορούν να ενημερώσουν τα συστήματά τους στη νεότερη έκδοση των Windows 10.
Ορισμένοι χρήστες φαίνεται ότι δεν μπορούν να αναβαθμίσουν τα συστήματά τους στο Windows 10 Creators Update, καθώς η συγκεκριμένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος είναι ασύμβατη με τους επεξεργαστές που αυτά διαθέτουν.
Προβλήματα μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ότι έχουν οι κάτοχοι υπολογιστών με επεξεργαστές Intel Atom της σειράς “Clover Trail”, η οποία χρησιμοποιήθηκε σε πλήθος υβριδικών φορητών υπολογιστών τα τελευταία χρόνια.
Η Microsoft δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα επίσημα σχετικά με το ζήτημα, όμως η γνωστή κατασκευάστρια Acer επιβεβαίωσε την ασυμβατότητα με πλήθος επεξεργαστών, συμπεριλαμβανομένων των Atom Z2760, Z2520, Z2560 και Z2580.
Αν και η Acer δεν έχει δώσει ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες, εξήγησε ότι η Microsoft είναι ενήμερη και οι εταιρείες εργάζονται από κοινού για την εξεύρεση λύσης. Είναι πολύ πιθανό πάντως το πρόβλημα να μην οφείλεται στους επεξεργαστές αυτούς καθαυτούς, αλλά στα ενσωματωμένα υποσυστήματα γραφικών.
Ας σημειωθεί ότι οι επεξεργαστές Clover Trail μπορεί να μην είναι γνωστοί για τις επιδόσεις τους, όμως βρίσκονται σήμερα σε εκατομμύρια ενεργά συστήματα που τρέχουν Windows 10, οπότε το πρόβλημα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί αμελητέο.


[via]