Η υπηρεσία έχει 12μηνη δέσμευση

Όπως περιγράφουν οι οδηγίες εγκατάστασης:

COSMOTE TV MULTIROOM | COSMOTE TV ΜΕΣΩ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ

Προϋποθέσεις λειτουργίας υπηρεσίας COSMOTE TV MULTIROOM για την COSMOTE TV Μέσω Δορυφόρου

Για την απρόσκοπτη λειτουργία της υπηρεσίας COSMOTE TV Μέσω Δορυφόρου, είναι απαραίτητο όλοι οι αποκωδικοποιητές που έχουν ενεργοποιηθεί στην υπηρεσία COSMOTE TV MULTIROOM να είναι hybrid και να πληρούν τις πιο κάτω προϋποθέσεις:


  • Να βρίσκονται στον ίδιο οικιακό ή επαγγελματικό χώρο
  • Να συνδεθούν στη δορυφορική κεραία με ανεξάρτητη ομοαξονική καλωδίωση
  • Να παραμένουν συνδεδεμένοι στο ίδιο τοπικό δίκτυο (LAN) ώστε να επικοινωνούν μεταξύ τους και να έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο (Internet)
  • Να παραμένουν συνεχώς σε ενεργή κατάσταση ή σε κατάσταση Αναμονής (Active Standby) Η σύνδεση των αποκωδικοποιητών στο ίδιο τοπικό δίκτυο (LAN) μπορεί να γίνει είτε μέσω δομημένης Ethernet καλωδίωσης, είτε με τη χρήση ειδικών προσαρμογέων[Powerline Adapters (Powerplugs) / WiFi Extenders] ανάλογα με τη διαρρύθμιση του χώρου σας.



Στην ακόλουθη εικόνα μπορείτε να δείτε ενδεικτικό παράδειγμα συνδεσμολογίας ενός COSMOTE TV MULTIROOM δικτύου:

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  1.PNG 
Εμφανίσεις:  535 
Μέγεθος:  217,6 KB 
ID: 187649


Μέσα από το μενού της COSMOTE TV υπηρεσίας αν μεταβείτε στις ‘Ρυθμίσεις / Σύστημα / Κατάσταση MULTIROOM’ θα δείτε τον συνολικό αριθμό των αποκωδικοποιητών που ανήκουν στην ίδια σύνδεση COSMOTE TV MULTIROOM, καθώς και τη μεταξύ τους κατάσταση διασύνδεσης.

Στο συγκεκριμένο μενού εμφανίζεται:

  • Ο συνολικός αριθμός των αποκωδικοποιητών που ανήκουν στο ίδιο δίκτυο COSMOTE TV MULTIROOM
  • Ο αριθμός της συνδρομητικής κάρτας και το όνομα κάθε αποκωδικοποιητή
  • Η κατάσταση λειτουργίας του κάθε αποκωδικοποιητή


Η κατάσταση διασύνδεσης και λειτουργίας των αποκωδικοποιητών που ανήκουν στην ίδια σύνδεση COSMOTE TV MULTIROOM απεικονίζεται χρωματικά ανάλογα τη λειτουργία τους. Διακρίνονται τρεις καταστάσεις διασύνδεσης:

  • Κανονική Λειτουργία
    Όλοι οι αποκωδικοποιητές είναι συνδεδεμένοι και λειτουργούν κανονικά.
  • Αδυναμία Επικοινωνίας
    Για να λειτουργεί εύρυθμα η COSMOTE TV MULTIROOM υπηρεσία θα πρέπει η διασύνδεση των αποκωδικοποιητών να είναι διαρκής. Εάν διακοπεί η επικοινωνία με έναν ή περισσότερους αποκωδικοποιητές (π.χ. λόγω απώλειας συγχρονισμού των Powerplugs ή των WiFi Extenders, απενεργοποίησης ή μεταφοράς ενός αποκωδικοποιητή σε άλλο χώρο) τότε ο/οι αποκωδικοποιητές που έχουν σταματήσει να επικοινωνούν με τους υπόλοιπους μπαίνουν σε κατάσταση «Αδυναμίας Επικοινωνίας» (κίτρινη ένδειξη).
  • Διακοπή Λειτουργίας
    Αν η επικοινωνία μεταξύ των αποκωδικοποιητών διακοπεί για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ή υπάρχει μακροχρόνια απώλεια της σύνδεσης με το Internet τότε η λειτουργία όλων των αποκωδικοποιητών διακόπτεται και δεν είναι δυνατή η προβολή οποιαδήποτε μορφής περιεχομένου.

Για να αποκατασταθεί η λειτουργία των αποκωδικοποιητών θα πρέπει να αποκατασταθεί η μεταξύ τους σύνδεσή ή/και η σύνδεση με το Internet αντίστοιχα.
Επιπλέον μέσα από το μενού Ρυθμίσεις /Σύστημα/ Κατάσταση Multiroom υπάρχει η δυνατότητα να αλλάξετε το όνομα του κάθε αποκωδικοποιητή και να δώσετε
μία φιλική ονομασία για τον καθέναν, ώστε να αναγνωρίζετε ποιος αποκωδικοποιητής ανήκει σε κάθε δωμάτιο/σημείο. Η διαδικασία αλλαγής ονομασίας
απλή, πατήστε το πράσινο πλήκτρο και θα εμφανιστεί το εικονικό πληκτρολόγιο στην οθόνη όπου μπορείτε να γράψετε το όνομα της αρεσκείας σας.

Για την ομαλή λειτουργία της υπηρεσίας απαιτείται η επιτυχής επικοινωνία μεταξύ ενός ελάχιστου αριθμού αποκωδικοποιητών, ανάλογα με το συνολικό αριθμό αποκωδικοποιητών που είναι καταχωρημένοι στην ίδια σύνδεση Multiroom:

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  2.PNG 
Εμφανίσεις:  506 
Μέγεθος:  12,5 KB 
ID: 187650


ΠΡΟΣΟΧΗ !! Εάν δεν υπάρχει επιτυχής επικοινωνία μεταξύ των αποκωδικοποιητών για περισσότερες από 18 ώρες, η αναπαραγωγή οποιασδήποτε μορφής περιεχομένου διακόπτεται σε έναν ή περισσότερους αποκωδικοποιητές ανάλογα με το συνολικό αριθμό των αποκωδικοποιητών.

Παρακάτω παρατίθενται μερικά σημεία που χρήζουν προσοχής και είναι απαραίτητο να γνωρίζετε για τη λειτουργία της υπηρεσίας:
1.Η δυνατότητα ταυτόχρονης θέασης προγραμμάτων ON DEMAND και REPLAY TV σε περισσότερους από έναν τηλεοπτικούς δέκτες εξαρτάται από τηνταχύτητα της xDSL σύνδεσής σας και την ανάλυση του προγράμματος που επιλέξατε.
2.Η συνέχιση προβολής ενός ON DEMAND περιεχομένου από το σημείο που είχατε μείνει, προϋποθέτει τη δημιουργία Σελιδοδείκτη.
3.H προβολή των εγγραφών, των λήψεων καθώς και των ταινιών που έχετε νοικιάσει στα κανάλια COSMOTE CINEMA ON DEMAND είναι προσβάσιμη μόνο στον αποκωδικοποιητή που έχετε κάνει την Εγγραφή, Λήψη και Ενοικίαση αντίστοιχα.
4.Όλοι οι αποκωδικοποιητές έχουν πρόσβαση στην ίδια λίστα καναλιών με εξαίρεση τα ελεύθερα δορυφορικά και τα επίγεια ψηφιακά κανάλια, τα οποία ορίζονται ανεξάρτητα σε κάθε αποκωδικοποιητή.