|

$500 εκατομμύρια έκαναν φτερά από το Coincheck


Τώρα που οι καταστάλαξαν οι πληροφορίες, και το Coincheck επιβεβαίωσε τους φόβους των πελατών του, είναι σχεδόν σίγουρο πως έχουμε να κάνουμε με τη μεγαλύτερη ληστεία στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Χάκερς φαίνεται να παραβίασαν την ασφάλεια του γνωστού Ιαπωνικού ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Coincheck, που διαχειρίζεται περίπου το 3% των συνολικών κρυπτονομισματικών συναλλαγών αφαιρώντας από το “θησαυροφυλάκιο” του ένα πραγματικά εξωπραγματικό ποσό, το οποίο φαίνεται πως ξεπερνάει με βάση τις ισοτιμίες τα 500 εκατομμύρια δολάρια.
Οι κυβερνοεγκληματίες, άρπαξαν το τεράστιο ποσό των $532,84 εκατομμυρίων από το “vault” του Coincheck, ποσό που αφορά κυρίως στο κρυπτονόμισμα NEM, το οποίο είναι το 10ο στη σειρά μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με βάση την αξία του στην αγορά. Η σχετική είδηση κυκλοφόρησε αφού πρώτα το Coincheck σταμάτησε κάθε συναλλαγή NEM στο ανταλλακτήριο του και χωρίς προηγουμένως να έχει προειδοποιήσει σχετικά, κάτι που έφερε ανησυχία στη κοινότητα των επενδυτών NEM και στους χρήστες του Coincheck. 
Εδώ και λίγες μέρες μετά τη ληστεία, το Coincheck έχει εκδώσει μόνο μία ανακοίνωση, λέγοντας πως “οι καταθέσεις NEM στο Coincheck δεν είναι δυνατές για την ώρα. Οι καταθέσεις που πραγματοποιούνται στους λογαριασμούς σας δεν θα αντικατοπτρίζονται στο υπόλοιπο του λογαριασμού σας και συμβουλεύουμε όλους τους χρήστες να μην πραγματοποιούν καταθέσεις μέχρι την άρση της απαγόρευσης”. Το Coincheck έχει αναφέρει τη ληστεία, στην αστυνομία και στις Ιαπωνικές αρχές που ψάχνουν να εντοπίσουν τα ίχνη των ενόχων σε αυτό που σήμερα μοιάζει με τη μεγαλύτερη ληστεία στην παγκόσμια ιστορία, και βεβαίως τη μεγαλύτερη στην ιστορία των κρυπτονομισμάτων.
Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για μεταφορές χρημάτων σε είκοσι λογαριασμούς, εννέα εκ των οποίων έλαβαν χρήματα την περασμένη Παρασκευή όταν και πραγματοποιήθηκε η ληστεία. Το Coincheck πάντως, μέσω του CEO του, ανακοίνωσε πως πρόκειται να αποζημιώσει τους πελάτες του που έχασαν τα χρήματα τους στην ληστεία.

[via]