|

Το Facebook «κατέβασε» 200 εφαρμογές


Καθώς το σκάνδαλο της Cambridge Analytica ρίχνει ακόμη τη βαριά σκιά του στο Facebook, η εταιρεία επιχειρεί να δράσει αυτήν τη φορά προληπτικά. Έτσι, ανακοίνωσε ότι «κατέβασε» πάνω από 200 εφαρμογές, οι οποίες φαίνεται πως διαχειρίζονται με αμφιλεγόμενο τρόπο τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών.
Προσφάτως, η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε «πλήρη εξέλιξη» ο έλεγχος συνολικά των εφαρμογών που προέρχονται από τρίτα μέρη. Στο «μικροσκόπιο» βρέθηκαν κυρίως οι εφαρμογές οι οποίες είχαν πρόσβαση στις πληροφορίες των χρηστών πριν το 2014, όταν και την απαγόρευσε ύστερα από την αναθεώρηση της σχετικής πολιτικής του.
Από τις εφαρμογές οι οποίες ελέχθησαν από το Facebook, οι εν λόγω 200 θεωρήθηκε ότι έκαναν αντιδεοντολογική χρήση των δεδομένων των χρηστών στα οποία είχαν πρόσβαση. Ο κατάλογος των εφαρμογών δεν δημοσιοποιήθηκε.
Τα επόμενα βήματα αυτής ελεγκτικής διαδικασίας είναι η περαιτέρω εξέταση των εφαρμογών που απορρίφθηκαν από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με το Τhe Νext Web η εταιρεία θα προχωρήσει σε προσωπικές επαφές με τους δημιουργούς τους, θα αιτηθεί την προσκόμιση στοιχείων και ίσως και προχωρήσει σε επιτόπιου επισκέψεις στους κατασκευαστές.
Ελπίζεται η εταιρεία να κάνει κάτι περισσότερο από ό,τι στην περίπτωση της Cambridge Analytica, όπου περιορίσθηκε στη διαβεβαίωση της εταιρείας ότι θα διαγραφούν τα στοιχεία των χρηστών που συγκέντρωνε. 

[via]