|

First Look: Apple iOS 6



H Apple παρουσίασε τη νέα έκδοση του δημοφιλούς λειτουργικού της iOS 6 η οποία διαθέτει 200 νέες λειτουργίες.

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του iOS 6 που παρουσιάστηκαν είναι η νέα αναβαθμισμένη έκδοση του Siri η οποία διαθέτει πλέον νέες εντολές και δυνατότητες, όπως η δυνατότητα να απαντάει σε διάφορες ερωτήσεις που μπορεί να του κάνει ο χρήστης και πολλά ακόμα τα οποία μάλλον δεν έχουν κάποιο ενδιαφέρον για τους Έλληνες χρήστες.

Ένα ακόμα νέο χαρακτηριστικό του Siri είναι η υπαγόρευση tweets ενώ αν ο χρήστης διαθέτει συμβατό αυτοκίνητο το iPhone μπορεί να συνδεθεί και να λειτουργήσει άψογα με αυτό.

Μία ακόμα σημαντική αλλαγή που φέρνει το iOS 6 είναι η ενσωμάτωση του Facebook όπως είχε γίνει iOS 5 με την ενσωμάτωση του Twitter κι έτσι πλέον οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν Like μέσω του App Store σε ταινίες, μουσική αλλά και εφαρμογές.

Η εφαρμογή του τηλεφώνου αναβαθμίζεται και αυτή με το iOS 6 μια και ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα απόρριψης της κλήσης και απάντησης μέσω iMessage ή υπενθύμιση για κλήση αργότερα ενώ, η λειτουργία Do not Disturb υπόσχεται να μην ενοχλήσει κανείς τον χρήστη εκτός από τις αγαπημένες του επαφές

Το Facetime λειτουργεί πλέον και σε 3G δίκτυο και όχι μόνο σε Wi-Fi όπως ήταν μέχρι σήμερα
ενώ και η εφαρμογή του Mail διαθέτει αρκετές βελτιώσεις και αλλαγές όπως ενσωμάτωση λίστας VIP για την ηλεκτρονική αλληλογραφία από τις αγαπημένες επαφές, και ευκολότερη προσθήκη συνημμένων μέσα από την ίδια την εφαρμογή.

Ο Safari όπως ήταν αναμενόμενο αναβαθμίζεται και αυτός έτσι ώστε να είναι συμβατός με τις νέες αλλαγές που έχει και στην OS X έκδοση του κι έτσι ο χρήστη μπορεί να συγχρονίσει τα ανοιχτά tabs που έχει ενώ πλέον έκαναν την εμφάνισή τους και νέες έξυπνες διαφημίσεις (Smart app banners), με τις οποίες ο χρήστης ειδοποιείται όταν επισκέπτεται μια ιστοσελίδα στο Internet η οποία διαθέτει ειδική iOS εφαρμογή και τον μεταφέρει απευθείας στο App Store για να την κατεβάσει στη συσκευή του.

Επίσης προστίθεται η εφαρμογή Passbook, με την οποία ο χρήστης μπορεί να έχει συγκεντρωμένα όλα τα κουπόνια από τα καταστήματα και τα εισιτήρια του σε ένα μέρος.

Και οι χάρτες άλλαξαν όπως ήταν αναμενόμενο και πλέον δεν έχουν καμία σχέση με τους χάρτες της Google. Η νέα εφαρμογή χαρτών της Apple, διαθέτει πλοήγηση (turn-by-turn navigation) ενώ ενσωματώνονται πάνω από 100.000.000 τοποθεσίες επιχειρήσεων παγκοσμίως, επίσης συνεργάζεται με το Siri, για υπόδειξη των πλησιέστερων σημείων ενδιαφέροντος ή πληροφορίες για τη διαδρομή ενώ διαθέτει και δορυφορική προβολή τρισδιάστατων χαρτών όπως και στο Google Maps, με rendering σε πραγματικό χρόνο.

Το iOS 6 θα είναι διαθέσιμο για συσκευές iPhone 3GS/4/4S, iPad 2/3ης γενιάς, iPod touch 4ης γενιάς το φθινόπωρο ενώ ήδη κυκλοφορεί η δοκιμαστική έκδοση για τους προγραμματιστές.

[via]