|

Samsung: Μέλος του Linux Foundation


Την συμμετοχή της στον Linux Foundation, τον μη κερδοσκοπικό Οργανισμό που σκοπό του έχει την υποστήριξη της ανάπτυξης και επέκτασης του Linux, ανακοίνωσε και επισήμως η Samsung, αποκτώντας δικαιώματα «πλατινένιου» μέλους σε αυτόν, κάτι που σημαίνει ότι η συμμετοχή της στον Οργανισμό θα είναι του υψηλότερου δυνατού επιπέδου. Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία αποκτά παράλληλα και μια θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο αυτού.

Η Samsung αποτελεί τον μεγαλύτερο κατασκευαστή συσκευών που χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα της Google, το Android, το οποίο βασίζεται στο Linux. Παράλληλα, η νοτιοκορεάτικη εταιρεία συνεργάζεται με την Intel και τον Linux Foundation γύρω από την ανάπτυξη του Tizen, μιας νέας πλατφόρμας που θα βασίζεται στον «ανοικτού» κώδικα πυρήνα πάνω στον οποίο λειτουργεί το Linux και που ήρθε στο «φώς» της δημοσιότητας μετά την αποτυχία του MeeGo. Το Tizen βρίσκεται υπό ανάπτυξη, δεν έχει χρησιμοποιηθεί ως τώρα σε καμία συσκευή και κανείς δεν γνωρίζει πως αυτό θα «χωρέσει» μέσα στο «οπλοστάσιο» της Samsung.

Ένας λόγος για την νέα αυτή επένδυση της Samsung ενδέχεται να είναι και η εξαγορά πριν από λίγο καιρό της Motoorla Mobility από την Google και η πιθανότητα να αλλάξει το «σκηνικό» γύρω από το Android. Δεν αποκλείεται φυσικά και η περίπτωση επένδυσης των μελλοντικών προσπαθειών της εταιρείας στο Tizen ως μιας ενοποιημένης πλατφόρμας για τις συσκευές της.

Όπως δήλωσε και ο WonJoo Park, Αντιπρόεδρος της γνωστής κατασκευάστριας εταιρείας «στοχεύουμε σε περισσότερη συνεργασία και υποστήριξη γύρω από την ολοένα και αυξανόμενη γκάμα συσκευών μας που βασίζονται στο Linux αλλά και στο να συνεισφέρουμε στην ανάπτυξη αυτού προς όφελος όλων». Η Samsung θα είναι το έβδομο «πλατινένιο» μέλος του Linux Foundation, μετά τις Fujitsu, IBM, Intel, NEC, Oracle και Qualcomm.

[via]