|

USA: 100.000 διώκονται για torrents



Τους τελευταίους 12 μήνες, οι αγωγές για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες, κυρίως σε βάρος των χρηστών torrent (και μερικών εκατοντάδων χρηστών ed2k), είχαν ως αποτέλεσμα 99.924 κατηγορούμενους. Από τις 80 υποθέσεις που έχουν υποβληθεί αρχικά, 68 είναι ακόμα ενεργές με 70.914 κατηγορούμενους.

Όλα αυτά τα δεδομένα αναλύθηκαν και ομαδοποιήθηκαν από άγνωστη πηγή η οποία ξόδεψε μήνες ώστε να κάνει μια πλήρη επισκόπηση όλων των μαζικών μηνύσεων όσον αφορά τα P2P (peer-to-peer).


Τα έγγραφα που περιέχουν στοιχεία για τους εμπλεκόμενους και τις υποθέσεις των μηνύσεων από τις 8 Ιανουαρίου 2010 μέχρι και τις 21 Ιανουαρίου 2011 θα είναι διαθέσιμα μέσω του παρακάτω συνδέσμου στο Google Docs και θα ανανεώνονται συχνά.

Οι μαζικές μηνύσεις κατά P2P χρηστών είναι μια νέα ροή εσόδων για τις βιομηχανίες παραγωγής ταινιών σεξουαλικού περιεχομένου και τα κινηματογραφικά στούντιο.

Οι κάτοχοι των πνευματικών δικαιωμάτων προσπαθούν να αποκτήσουν τα προσωπικά στοιχεία εκείνων που διαμοιράζουν το προστατευμένο υλικό και έπειτα προσφέρουν στον εναγόμενο την δυνατότητα να διευθετήσουν την υπόθεση με την καταβολή από την πλευρά του μερικών εκατοντάδων - ή ακόμα και χιλιάδων – δολαρίων.

Τα θύματα λένε ότι αυτό θα τους επιτρέψει να αποφύγουν την πλήρη δίκη και ενδεχομένως ακόμα μεγαλύτερα οικονομικά πρόστιμα.

[via]